JIPPII-KUORON PERUSTAMINEN

Jippii-lapsikuorot ovat itsenäisiä kuoroja, jotka toimivat eri seurakunnissa ja kouluissa. Toimintaa on monissa eri kirkkokunnissa.

Jippii-kuoron aloittaminen on helppoa. Jippiimissio tuottaa lapsikuorojen käyttöön lauluja, nuotteja ja opetusmateriaalia. Jippii-laulut ovat työkaluja ilosanoman ja lähetysnäyn välittämiseksi lapsille. Lasten kautta ilo leviää monia ihmeellisiä reittejä☺. Jippii-laulujen voima on selkeässä sanomassa, jota tukee iloinen ja tarttuva, ammattilaisten tekemä musiikki.

MITEN JIPPII-KUORO PERUSTETAAN?

1. Rukoile

Rukoile ensin. Varmista Jumalalta, että tämä on sinun tehtäväsi. Kun tiedät oman tehtäväsi, siihen on helppo sitoutua. Jippii-kuoronjohtajan ei tarvitse olla musiikin ammattilainen. Tärkeintä on Jumalan kutsu ja rakkaus lapsiin. Jumala kyllä varustaa tehtävää varten, kun lähdet rohkeasti liikkeelle. Lapsikin voi olla kuoronjohtaja☺.

2. Jaa näky

Kerro asiasta seurakuntasi vastuuhenkilöille ja muille asiasta innostuneille. On tärkeää, että seurakuntasi johdolla on asiasta selkeä näky, jotta he voivat tukea työtäsi. Innosta seurakuntasi rukoilemaan työn puolesta. Jippii-työ voi olla koko seurakunnan työtä.

3. Kokoa tiimi

Tiimi on tärkeä jaksamisen ja työn jatkumisen kannalta. Sovi jokaiselle oma vastuualue esim. kuoronjohtaja, varakuoronjohtaja, tiedottaja, lasten opettaja, tarjoiluvastaava, orkesterin/bändinjohtaja, miksaaja, kuljetusvastaava. Lasten vanhemmissa (muista isät!) on monia, jotka mielellään tulevat vastuuseen mukaan. Joka seurakunnassa on monia, joiden lahjat ovat piilossa. Koita löytää heidät☺. Vastuuhenkilöiksi otetaan luotettavia, tuttuja kristittyjä.

4. Tiedota

Ilmoita kuoron aloittamisesta Jippiimissiolle ja tiedota siitä mahdollisimman laajasti paikkakunnallasi (seurakunta, lehdistö, kutsulaput, julisteet, koulut, netti).

Jokaisella kuorolla pitää olla oma nimi eikä se voi olla pelkästään Jippii (mutta se voi olla esim. Jippii-kuoro Maapallo).

5. Aloita

Lähde rohkeasti liikkeelle! Rukoile kuorolaistesi puolesta, tutustu heihin ja heidän perheisiinsä. Varmista, että jokaisella kuorolaisella on vähintään yksi oma esirukoilija. Tarvitset sellaisen myös itse, todennäköisesti useammankin☺.

MATERIAALI

Tarvitset Jippii-äänitteet, nuottikirjat ja koreografiavideot. Tilaa kaikille kuorolaisille Jippii-paidat sekä jokaiselle oma Jippii Maraton –laulukirja, joka sisältää 101 Jippii-laulun sanat. Jippii-laulujen Power Point –esityksiä sekä sanamonisteita voit käyttää vapaasti. Kaikista Jippii-levyistä on tehty nuottikirjat.

Orkesterinuotteja varten seurakunnat ja lapsikuorot voivat ostaa Jippii-nuottilisenssin. Lisenssi oikeuttaa Jippii-laulujen orkesterinuottien monistukseen ja käyttöön seurakunnan ja lapsikuoron toiminnassa.

Usein seurakunnat osallistuvat kuoron kuluihin.

HARJOITUKSET

Jippii-lapsikuorot harjoittelevat Jippii-lauluja ja –koreografioita. Toki muitakin lauluja saa laulaa. Harjoituksissa voi käyttää CD-levyjä ja esiintymisissä taustalevyjä, ellei ole livebändiä.

Kuoroharjoitusten opetushetkissä voit käyttää apuna Jippii-kirjoja. Innosta lapsia lukemaan Raamattua ja rukoilemaan, opeta heitä kertomaan evankeliumi ja anna pieniä vastuutehtäviä! Rohkaise lapsia opettamaan muille se, mitä he ovat itse oppineet.

ESIINTYMISET

Kuoro voi esiintyä kirkoissa, kouluissa, puistoissa, vanhainkodeissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, kesäjuhlilla, torilla ja vaikka missä. Lapsilla on paljon ideoita, kuuntele niitä.

Kaikki Jippii-kuorot voivat osallistua isoihin Jippii-konsertteihin oman johtajansa kanssa. Omalla johtajalla on aina vastuu omasta kuorostaan. Ison Jippii-kuoron esiintymisiin ei voida ottaa yksittäisiä lapsia. Seurakunnan vakuutuksen pitää kattaa oman lapsikuoron toiminta sekä esiintymismatkat ja –leirit.

LÄHETYSMATKAT JA LEIRIT

Voit tehdä kuorosi kanssa lähetysmatkan. Lapset voivat harjoitella samoja lauluja eri kielillä. Voit osallistua kuorosi kanssa Jippii-leireille tai järjestää itse sellaisen.

KOULUTUS

Jippiimissio järjestää vuosittain kuoronjohtajakoulutusta, jossa harjoitellaan Jippii-laulujen johtamista sekä kerrotaan Jippii-kuorotyöstä. Koulutuksessa tapaat muita kuoronjohtajia, opit uutta ja saat vertaistukea ja uutta intoa. Ole yhteydessä maakuntasi Jippii-koordinaattoriin ja tee yhteistyötä lähikuorojen kanssa.

ÄLÄ ANNA PERIKSI

Pidä kiinni Jumalan antamasta näystä. Älä luovuta vastoinkäymisten tullessa, vaan pyydä ihmisiä rukoilemaan. Siirrä näky seuraavalle sukupolvelle.

Jumalan siunausta sinulle ja kuorollesi! Levitköön evankeliumi lapsille ja lasten kautta!